Cum poți trata diabetul tot timpul!

0
1295

Diabetul nu poate fi vindecat, dar poate fi administrat. Tratamentul are ca scop: a se păstra valorile glicemiei cât mai aproape de normal posibil
reducerea oricăror alți factori de risc care pot prezenta și crește riscul ca pacientul să dezvolte complicații-în special pentru a menține lipidele din sânge (colesterol) scăzute și pentru a scădea tensiunea arterială dacă este mare
detectați orice complicații cât mai devreme posibil.

Diagnosticul precoce și tratamentul poate preveni sau întârzia unele complicații de la obtinerea mai rău. Schimbările pe care o persoană le face stilului lor de viață trebuie personalizate în stilul lor de viață actual; orice alte probleme de sănătate existente; vârsta, sexul, etnia; și ceea ce s-a negociat cu echipa lor de diabet. De exemplu, o persoană de 40 de ani, care este diagnosticată cu diabet de tip 2 și nu are alte probleme de sănătate poate beneficia de o reducere a aportului lor de grăsime și de a face alegeri alimentare mai sănătoase – în acest sens, ele pot preveni dezvoltarea bolilor cardiovasculare.

Pentru cineva care este diagnosticat cu diabet

Cu toate acestea, pentru cineva care este diagnosticat cu diabet de tip 2 în 80 lor, care ar putea avea nevoie pentru a menține aportul lor de calorii din cauza altor complicații de sănătate, riscul de boli cardiovasculare poate fi mai puțin de o prioritate. Convingerile culturale și religioase pot avea, de asemenea, un impact asupra atitudinii unei persoane față de managementul diabetului. Personalul medical trebuie să fie conștient de aceste convingeri, astfel încât tratamentul poate fi mai bine adaptat la nevoile individuale ale unei persoane.

De exemplu, oamenii care doresc să postească în timpul Ramadanului ar trebui să discute acest lucru cu echipa lor de diabet. Echipa va putea sfătui pacientul dacă este sigur să postească și ce trebuie să facă pentru a se asigura că nivelurile glucozei din sânge sunt menținute la valori normale. Dacă aveți orice nelămurire cu privire la tratamentul unei persoane aflate în îngrijirea dumneavoastră, este întotdeauna adecvat să le discutați cu echipa lor de diabet.

Tipul de tratament de care o persoană va avea nevoie va depinde și de tipul de diabet pe care îl are. Tratamentul se încadrează în cele două categorii largi de stil de viață și medicație. O persoană diagnosticată cu diabet zaharat va trebui să aibă grijă suplimentară de sănătatea lor. Aceștia vor avea nevoie de consiliere și de sprijin în curs privind menținerea unei diete sănătoase, menținerea activă și monitorizarea sănătății lor.

Diabetul nu trebuie să fie o povară, oamenii pot trăi o viață normală activă și sănătoasă și modificările foarte mici ale stilului lor de viață pot aduce îmbunătățiri semnificative. Cele mai multe managementul diabetului se bazează pe o persoană “auto-gestionare” condiție, astfel motivația lor este o cheie majoră pentru un tratament eficient.

Persoanele diagnosticate cu pre-diabet zaharat pot încetini sau preveni apariția bolii în diabetul zaharat de tip 2 prin efectuarea de modificări ale stilului de viață, de asemenea. Următorii factori sunt semnificativi pentru tratamentul diabetului zaharat și trebuie discutați cu fiecare persoană în parte.: alimente sănătoase, păstrarea activă, gestionarea greutății, renunțarea la fumat și, consumul de alcool, bunăstare emoțională. Explorați interacțiunea de mai jos pentru a citi mai multe despre fiecare dintre aceste elemente. Pe măsură ce vă gândiți la fiecare, gândiți-vă la modul în care ați putea discuta acești factori cu oamenii din grija ta.

Tratamentul pentru diabet zaharat vizează să ajute persoanele

Tratamentul pentru diabet zaharat vizează să ajute persoanele cu condiția de a controla nivelurile de glucoză din sânge și reduce riscul de a dezvolta complicații în timp. Tratamentul diabetului zaharat de tip 1.

Lipsa producției de insulină de către pancreas face diabetul de tip 1 deosebit de dificil de controlat. Un plan de management definit de echipa de diabet care se axează pe nevoile și obiectivele unei persoane include, de obicei, consiliere dietetică și menținerea unei greutăți constante în sănătate, monitorizarea glicemiei la domiciliu și exercitarea cu regularitate.

Din păcate, tratamentul nu poate elimina necesitatea insulinei sau inversa boala. Există, de asemenea, un subtip al diabetului de tip 1 cunoscut sub numele de “diabet friabil” (sau “diabet zaharat labil”). Acest tip de diabet este deosebit de greu de controlat. Persoanele care au diabet zaharat friabil prezintă frecvent, modificări extreme ale glicemiei, determinând episoade de hiperglicemie sau hipoglicemie. Aceste fluctuații sunt mai grave și tind să ducă la vizite frecvente la spital, întreruperea ocupării forței de muncă și pot contribui adesea la probleme psihologice, cum ar fi stresul.

Toți pacienții cu diabet zaharat de tip 1 vor trebui să facă injecții zilnice cu insulină, deoarece organismul lor nu poate produce insulină. Injecțiile se fac sub formă de seringă, stilou injector (Pen) pentru insulină sau pompă de insulină. Motivul pentru care insulina se injectează se datorează faptului că, dacă ar fi administrată sub formă de comprimat, acesta s-ar defecta în stomac și nu ar intra în fluxul sanguin.

Când o persoană este diagnosticată pentru prima dată

Când o persoană este diagnosticată pentru prima dată, echipa de diabet îi va învăța procedura corectă pentru injecțiile lor. Aceasta implică afișarea acestora când, unde și cum să se injecteze și cum să ajusteze dozele de insulină. Acestea vor explica cum se păstrează insulina și vor arunca în siguranță acele.

Menținerea sub control a glicemiei este esențială pentru reducerea riscului de complicații ale diabetului zaharat. Dacă o persoană este supraponderală, pierderea în greutate poate ajuta adesea la reducerea gradului de apariție a simptomelor diabetului. Diabetul de tip 2 este controlat eficient atunci când o persoană este implicată în gestionarea propriului program de tratament.

“Autogestionarea” eficientă este esențială pentru atingerea cu succes a obiectivelor lor sănătoase în ceea ce privește nivelurile HbA1c, ale tensiunii arteriale și ale colesterolului. O persoană cu diabet zaharat de tip 2 poate avea nevoie (sau eventual nevoie) de medicamente care reduc nivelurile mari de glucoză din sânge.

În primul rând, acestea vor fi de obicei comprimate de scădere a glicemiei (uneori o asociere a mai mult de un tip de comprimat) și pot include, de asemenea, insulina injectabilă. Unele medicamente administrate oral pentru scăderea glicemiei pot determina hipoglicemie, de exemplu gliclazidă, glipizidă și glimpiridă.

Pe măsură ce cercetările în domeniul diabetului continuă, devin disponibile medicamente noi și mai eficiente care ajută la reducerea greutății și îmbunătățesc controlul glicemiei la unele persoane cu diabet zaharat de tip 2, fără a determina hipoglicemie. Medicamentele orale includ: sitagliptin, linagliptină și saxagliptină. Terapiile injectabile includ exenatida, liraglutide și exenatida (bydureon), un preparat o dată pe săptămână.