Cum puteți trata hipertensiunea arterială

0
1457

În timp ce hipertensiunea este foarte frecvente în rândul adulților americani, aceasta poate provoca nici un simptom. De-a lungul timpului, cu toate acestea, în mod constant hipertensiune arterială poate provoca daune în tot corpul. Adesea, acest prejudiciu nu este evident până când nu s-a făcut un rău semnificativ. Hipertensiunea arterială este asociată cu multe alte afecțiuni de sănătate, inclusiv boli cardiace, boli renale și accident vascular cerebral.

O citire a tensiunii arteriale are două numere: numărul superior sau sistolic, măsoară presiunea atunci când inima bate, în timp ce numărul mai mic sau diastolic, măsoară presiunea între bătăi ale inimii. Hipertensiunea este definită ca având o valoare constantă de 140/90 mmHg (milimetri de mercur) sau mai mare.

Hipertensiunea poate rezulta dintr-o combinație de factori de risc

Hipertensiunea poate rezulta dintr-o combinație de factori de risc, dintre care mulți sunt preveniți. Medicii recomanda urmatoarele modificari stil de viata pentru a preveni hipertensiunea, sau pentru a ajuta la tratarea acesteia.

Mențineți o greutate sănătoasă. Obezitatea este principala cauză a hipertensiunii. Dacă ești supraponderal, dacă pierzi chiar 5% din greutate, de exemplu, 10 kg, dacă cântărești 90 kg, îți poate scădea tensiunea. Programul de Management al greutății vă poate ajuta să ajungeți și să mențineți o greutate sănătoasă.

Exerciții Fizice Regulate. Medicii recomandă activitatea fizică de zi cu zi pentru a ajuta la prevenirea hipertensiunii arteriale. Exercițiile fizice viguroase vă pot ajuta să slăbiți și să preveniți deteriorarea vaselor de sânge. De asemenea, poate reduce stresul și vă poate ajuta să dormiți mai bine.

Substanțele chimice din țigări distrug vasele de sânge și cresc riscul de acumulare de plăci în artere, cunoscut sub numele de ateroscleroză. Atunci când este asociat cu tensiune arterială crescută, fumatul crește riscul de a dezvolta probleme grave de sănătate, cum ar fi accident vascular cerebral, boli de inima, și cancer pulmonar.

Urmați un regim alimentar sănătos. Pentru a ajuta la reducerea tensiunii arteriale, medicii recomanda o dieta care este sanatos pentru inima ta. O abordare comună este cunoscută sub numele de dieta DASH, care vine de abordări dietetice pentru a opri hipertensiunea.

Doctorii noștri recomandă o dietă bogată în fructe și legume, produse lactate fără grăsimi, cereale întregi, pește, păsări de curte (fără piele) și carne slabă. De asemenea, încurajează oamenii să-și mărească aportul de grăsimi mononesaturate, cum ar fi cele găsite în ulei de măsline și canola, fructe cu coajă lemnoasă și pește gras.

Medicii recomandă reducerea aportului

Medicii recomandă reducerea aportului de grăsimi nesănătoase, cum ar fi grăsimi trans, care se găsesc în unele produse de patiserie prelucrate și alte alimente. De asemenea, ar trebui să vă limitați consumul de grăsimi saturate, găsite în carnea grasă, în pielea de pasăre și în lactatele pline de grăsime, cum ar fi untul, crema și brânza. Consumul de prea mult din aceste grăsimi poate duce la niveluri nesănătoase de colesterol din sânge, care poate crește riscul de a dezvolta hipertensiune arterială și boli coronariene.

Mulți experți sunt, de asemenea, preocupați de creșterea zahărului în dieta americană, care a fost legată de obezitate și diabet de tip 2. Reducerea zahărului din dietă poate reduce grăsimea abdominală și poate ajuta la scăderea în greutate, ceea ce poate duce la scăderea tensiunii arteriale.

Nutrienții specifici pot fi de ajutor, de asemenea. Potasiu-găsit în frunze verzi, cum ar fi spanac, precum și banane, somon, ciuperci, dovleac, fasole albă, cartofi copți, și avocado—a fost dovedit a ajuta la prevenirea și controlul hipertensiunii arteriale.

Unele dovezi sugerează că magneziul poate scădea și tensiunea arterială. Medicul dumneavoastră vă poate sfătui dacă suplimentele de magneziu vă vor ajuta. Monitorizarea Aportului De Sare. Consumul de mai puțin sodiu ajută multe persoane să reducă tensiunea arterială. Medicii recomanda ca majoritatea oamenilor consuma nu mai mult de 2.300 miligrame, sau o lingurita, de sare pe zi. Dacă ați fost diagnosticat cu hipertensiune arterială sau sunt în pericol, ar trebui să vizeze să consume mai puțin de 1.500 miligrame pe zi.

Doctorii noștri recomandă oamenilor să citească cu atenție etichetele alimentelor pentru conținutul de sodiu. Alimente preambalate, cum ar fi supe conservate, carne de deli prelucrate, mese congelate, și pizza poate fi mare în sodiu.

Dacă tensiunea arterială este deja ridicată

Limita Alcoolului. Consumul de alcool poate contribui la creșterea tensiunii arteriale, chiar și la persoanele sănătoase. Dacă beți, medicul dumneavoastră vă poate sfătui s-o faceți cu moderație. Pentru femei, Acest lucru înseamnă nu mai mult de un pahar pe zi, și pentru bărbați, nu mai mult de două băuturi pe zi.

Dacă tensiunea arterială este deja ridicată, medicul dumneavoastră poate sugera să nu beți deloc. Caloriile în plus în fiecare băutură poate sabota eforturile de scădere în greutate, de asemenea. Dacă aveți dificultăți în a reduce consumul de alcool etilic, spuneți medicului dumneavoastră. El sau ea poate recomanda un program de tratament în comunitatea ta.

Nivelurile De Stres Ale Controlului. Stresul poate contribui la creșterea tensiunii arteriale, și poate face dificilă menținerea unor obiceiuri de viață sănătoase. Pentru a gestiona mai bine stresul, medicii recomanda ca adultii sa dormi 7-8 ore în fiecare noapte; exercițiu pentru 45 de minute, de 3 ori pe săptămână sau mai mult; și pentru a minimiza afara de stres cât mai mult posibil.

Solicitați îngrijire pentru condiții cronice. Având apnee obstructivă de somn—întreruperea intermitentă, repetitivă și temporară a respirației în timpul somnului—crește semnificativ riscul apariției hipertensiunii arteriale. De asemenea, crește riscul de a dezvolta alte probleme cardiovasculare, inclusiv tulburări de ritm cardiac. 

Persoanele cu diabet zaharat de tip 2 sunt predispuse la dezvoltarea de blocaje în artere, care pot duce la hipertensiune și boli de inima. Pentru prevenirea bolilor cardiovasculare sunt experți în tratarea acestei afecțiuni și vă pot învăța cum să o gestionați mai bine. Strategiile includ monitorizarea glicemiei la domiciliu, exercitarea cu regularitate, pierderea în greutate și utilizarea insulinei.

Alte afecțiuni medicale – inclusiv boli renale, hipotiroidism, tumori suprarenale, precum și afecțiuni asociate, cum ar fi sindrom Cushing—poate crește, de asemenea, riscul de hipertensiune arterială.

Dacă tensiunea arterială ridicată este cauzată de una dintre aceste afecțiuni, aceasta se numește hipertensiune arterială secundară. Dacă aveți una dintre aceste afecțiuni, este important să luați medicamentele prescrise de medicul dumneavoastră și să mergeți la medicul dumneavoastră pentru controale regulate.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here