Cum să gestionați și să trateze hipertensiunea dumneavoastră!

0
1162

Orientările actuale recomandă ca toți oamenii, inclusiv cei cu hipertensiune, să se angajeze în cel puțin 150 de minute de intensitate moderată, exercițiu aerobic în fiecare săptămână, sau 75 de minute pe săptămână de exercițiu de intensitate ridicată. Oamenii ar trebui să facă exerciții în cel puțin 5 zile din săptămână. Exemple de activități adecvate sunt mersul pe jos, jogging, ciclism, sau înot.

Reducerea tensiunii. Evitarea sau învățarea pentru a gestiona stresul poate ajuta o persoană de control al tensiunii arteriale. Meditația, băile calde, yoga, și plimbările lungi sunt tehnici de relaxare care pot ajuta la eliberarea stresului. Oamenii ar trebui să evite consumul de alcool, droguri de agrement, tutun, și junk food pentru a face față stresului, deoarece acestea pot contribui la creșterea tensiunii arteriale și complicații ale hipertensiunii arteriale.

Fumatul poate crește tensiunea arterială

Fumatul poate crește tensiunea arterială. Evitarea sau renunțarea la fumat reduce riscul de hipertensiune, afecțiuni cardiace grave și alte probleme de sănătate. Medicație. Oamenii pot folosi medicamente specifice pentru tratarea hipertensiunii. Medicii vor recomanda adesea o doză mică la început. Medicamente antihipertensive vor avea, de obicei, numai reacții adverse minore.

În cele din urmă, oamenii cu hipertensiune va trebui să combine două sau mai multe medicamente pentru a gestiona tensiunea arterială. Alegerea medicației depinde de persoana în cauză și de orice afecțiune de bază pe care o pot prezenta. Oricine de pe medicamente antihipertensive trebuie să citiți cu atenție etichetele de orice over-the-counter (OTC) medicamente se pot lua, de asemenea, cum ar fi decongestionante.

Aceste medicamente OTC pot interacționa cu medicamentele pe care le iau pentru scăderea tensiunii arteriale. Oamenii pot preveni tensiunea arterială crescută urmând o dietă sănătoasă. Reducerea aportului de sare. Consumul mediu de sare al oamenilor este cuprins între 9 grame( g) și 12 g pe zi în majoritatea țărilor din lume.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) recomandă reducerea aportului la sub 5 g pe zi pentru a ajuta la reducerea riscului de hipertensiune și probleme de sănătate asociate. Scăderea aportului de sare poate fi benefică atât pentru persoanele cu cât și fără hipertensiune. Moderarea consumului de alcool. Consumul moderat până la excesiv de alcool poate crește tensiunea arterială.

Este important să se evite grăsimile trans

Este important să se evite grăsimile trans, uleiurile vegetale hidrogenate și grăsimile animale, precum și dimensiunile mari ale porțiunilor. Unele grăsimi, cum ar fi cele din pește uleios și ulei de măsline, au efecte protectoare asupra inimii. Cu toate acestea, acestea sunt încă grăsimi. În timp ce acestea sunt de obicei sănătoase, persoanele cu un risc de hipertensiune arterială ar trebui să le includă în aportul lor total de grăsime.

Administrarea greutății corporale. Excesul de greutate poate contribui la hipertensiune. O scădere a tensiunii arteriale, de obicei, urmează o scădere în greutate, deoarece inima nu trebuie să lucreze atât de greu pentru a pompa sânge în jurul corpului. O dietă echilibrată cu aportul de calorii care se potrivește cu mărimea, sexul și nivelul de activitate al individului va ajuta.

DASH este un plan flexibil și echilibrat de alimentație cu o bază fermă în cercetare de către NHLBI care recomandă că dieta: scade tensiunea arterială, îmbunătățește nivelul grăsimilor din sânge, reduce riscul bolilor cardiovasculare Cauza hipertensiunii arteriale este adesea necunoscută. În multe cazuri, este rezultatul unei condiții de bază.

Medicii numesc tensiune arterială crescută care nu se datorează unei alte afecțiuni sau unei boli hipertensiune arterială primară sau esențială. În cazul în care o condiție de bază este cauza creșterii tensiunii arteriale, medicii numesc acest hipertensiune secundară. Hipertensiunea primară poate rezulta din mai mulți factori, inclusiv: volumul plasmatic al sângelui, activitatea hormonală la persoanele care gestionează volumul sanguin și tensiunea arterială utilizând medicamente, factori de mediu, cum ar fi stresul și lipsa de exercițiu.

Hipertensiunea secundară are cauze specifice și este o complicație a unei alte probleme de sănătate. Boala renală cronică (CKD) este o cauză comună a tensiunii arteriale crescute, deoarece rinichii nu mai filtrează lichidul. Acest exces de lichid duce la hipertensiune.

O serie de factori cresc riscul hipertensiunii arteriale

Vârsta: hipertensiunea arterială este mai frecventă la persoanele cu vârsta peste 60 de ani. Tensiunea arterială poate crește constant odată cu vârsta, pe măsură ce arterele se rigidizează și se îngustează datorită acumulării plăcii. Etnie: unele grupuri etnice sunt mai predispuse la hipertensiune decât altele. Afro-americanii au un risc mai mare decât alte grupuri etnice, de exemplu.

Consumul de alcool și tutun: consumul regulat de cantități mari de alcool sau tutun poate crește tensiunea arterială. Sex: conform unei revizuiri din 2018, bărbații prezintă un risc mai mare de hipertensiune decât femeile. Cu toate acestea, acest lucru este doar până când femeile ajung la menopauză.
Afecțiuni de sănătate existente: boli cardiovasculare, diabet zaharat, boli cronice de rinichi și valori crescute ale colesterolului pot duce la hipertensiune, în special la vârsta persoanelor.

Stresul gestionat prost și o familie de hipertensiune arterială poate contribui, de asemenea, la riscul de a dezvolta hipertensiune arterială. O persoană cu hipertensiune nu poate observa nici un simptom, și astfel oamenii îl numesc adesea ” ucigașul tăcut.”Fără detectare, hipertensiunea poate afecta inima, vasele de sânge și alte organe, cum ar fi rinichii. Este vital să verificați tensiunea arterială în mod regulat.

În cazuri rare și severe, tensiunea arterială crescută provoacă transpirații, anxietate, tulburări de somn și roșeață. Cu toate acestea, cei mai mulți oameni cu hipertensiune arterială va experimenta nici un simptom, la toate. Dacă tensiunea arterială crescută devine o criză hipertensivă, o persoană poate avea dureri de cap și sângerări nazale. Hipertensiunea pe termen lung poate provoca complicații prin ateroscleroză în cazul în care placa se dezvoltă pe pereții vaselor de sânge, cauzând îngustarea acestora.

Această îngustare agravează hipertensiunea, deoarece inima trebuie să pompeze mai greu pentru a circula sângele. Un sfigmomanometru, sau un monitor al tensiunii arteriale, poate ajuta oamenii să țină evidența tensiunii arteriale. Vizita unui medic nu este întotdeauna necesară pentru monitorizarea tensiunii arteriale. Acasă monitoare ale tensiunii arteriale sunt disponibile pentru cumpărare on-line.

Având tensiune arterială ridicată pentru o perioadă scurtă de timp poate fi un răspuns normal la multe situații. Stresul acut și exercițiile fizice intense, de exemplu, pot crește pe scurt tensiunea arterială la o persoană altfel sănătoasă. Din acest motiv, un diagnostic de hipertensiune necesită mai multe lecturi care arată tensiune arterială crescută susținută în timp.

AHA a emis orientări în noiembrie 2017 care definesc hipertensiunea ca tensiune arterială care este în mod constant mai mare de 130 peste 80 mm de mercur (mmHg). Nivelul sistolic de 130 mmHg se referă la presiune, deoarece inima pompează sânge în jurul corpului. Citirea diastolică de 80 mmHg se referă la presiune pe măsură ce inima se relaxează și se reumplu cu sânge.