Ce medicamente pot lua pentru diabet?

0
1546

Medicamentul pe care îl luați va varia în funcție de tipul dumneavoastră de diabet și cât de bine controlează medicamentul glicemia, denumit și zahăr din sânge. Alți factori, cum ar fi alte condiții de sănătate, costurile de medicație, și schema de zi cu zi pot juca un rol în ceea ce medicament antidiabetic luați.

Diabet zaharat de tip 1. Dacă aveți diabet zaharat de tip 1, trebuie să utilizați insulină deoarece organismul dumneavoastră nu mai produce acest hormon. Va fi necesar să utilizați insulină de mai multe ori în timpul zilei, inclusiv în timpul meselor. De asemenea, puteți utiliza o pompă de insulină, care vă oferă doze mici, stabile pe tot parcursul zilei.

Diabet zaharat de tip 2. Unii oameni cu diabet zaharat de tip 2 pot gestiona boala lor de a face alegeri alimentare sănătoase și de a fi mai activ fizic. Multe persoane cu diabet zaharat de tip 2 au nevoie, de asemenea, de medicamente pentru diabet. Aceste medicamente pot include pastilele pentru diabet sau medicamentele pe care le injectați sub piele, de exemplu insulina. În timp, este posibil să aveți nevoie de mai mult de un medicament pentru diabetul zaharat pentru a vă controla valoarea glicemiei. Chiar dacă nu utilizați insulină, s-ar putea să aveți nevoie de insulină în momente speciale, cum ar fi în timpul sarcinii sau în spital.

Ar trebui să încercați mai întâi pentru a controla nivelul de glucoza

Dacă aveți diabet gestational, ar trebui să încercați mai întâi pentru a controla nivelul de glucoza din sange de a face alegeri alimentare sănătoase și obținerea de activitate fizică regulată. Dacă nu ajungeți la valoarea țintă a glicemiei, echipa dumneavoastră de asistență medicală va discuta cu dumneavoastră despre medicamente pentru diabet, cum ar fi insulina sau pastila pentru diabet, metformina, care pot fi sigure pentru dumneavoastră în timpul sarcinii.

Echipa dumneavoastră de asistență medicală vă poate începe imediat tratamentul cu medicamente antidiabetice dacă glicemia dumneavoastră este foarte mare. Indiferent de tipul de diabet pe care îl aveți, utilizarea zilnică a medicamentelor antidiabetice poate părea uneori o povară. De asemenea, este posibil să aveți nevoie de medicamente pentru alte probleme de sănătate, cum sunt tensiunea arterială crescută sau colesterolul crescut, ca parte a planului dumneavoastră de asistență pentru diabet.

Care sunt diferitele tipuri de insulină? Sunt disponibile mai multe tipuri de insulină. Fiecare tip începe să funcționeze cu o viteză diferită, cunoscută sub numele de “debut”, iar efectele sale durează o durată diferită, cunoscută sub numele de “durată”.”Majoritatea tipurilor de insulină ating un vârf, atunci când au cel mai puternic efect. Apoi efectele insulinei dispar în următoarele câteva ore.

Graficul de mai sus oferă medii. Urmați sfatul medicului dumneavoastră cu privire la momentul și modul în care să vă luați insulina. De asemenea, medicul dumneavoastră poate recomanda insulină premixată, care este un amestec de două tipuri de insulină. Unele tipuri de insulină costă mai mult decât altele, așa că discutați cu medicul dumneavoastră despre opțiunile pe care le aveți, dacă vă îngrijorează costul. Citiți despre ajutorul financiar pentru îngrijirea diabetului.

Care sunt diferitele moduri de a lua insulină

Modul în care luați insulină poate depinde de stilul dumneavoastră de viață, de planul de asigurare și de preferințe. Puteți decide că acele nu sunt pentru dumneavoastră și preferați o metodă diferită. Discutați cu medicul dumneavoastră despre opțiuni și care este cel mai bine pentru tine. Majoritatea persoanelor cu diabet zaharat utilizează o seringă, un stilou injector (pen) sau o pompă de insulină. Inhalatoarele, orificiile de injecție și injectoarele cu jet sunt mai puțin frecvente.

Ac și seringă. O să-ți faci injecții cu insulină folosind un ac și o seringă. Vă veți extrage doza de insulină din flacon sau flacon în seringă. Insulina acționează mai rapid când este injectată în burtă, dar trebuie să rotați locurile în care vă faceți injecția de insulină. Alte puncte de injectare includ coapsa, fesele sau regiunea superioară a brațului. Unele persoane cu diabet zaharat care utilizează insulină au nevoie de două până la patru injecții pe zi pentru a ajunge la valorile țintă ale glicemiei. Alții pot trage un singur foc.

O insulinei arată ca un stilou, dar are un ac pentru moment. Unele pixuri insulina vin umplut cu insulină și sunt de unică folosință. Alții au loc pentru un cartuș de insulină pe care îl introduceți și apoi îl înlocuiți după utilizare. Insulina pixuri costa mai mult de ace și seringi, dar mulți oameni le găsi mai ușor de utilizat.

O pompă de insulină este o mașinărie mică care vă administrează doze mici, stabile de insulină pe tot parcursul zilei. Purtați o pompă în afara corpului la curea sau în buzunar sau pungă. Pompa pentru insulină se conectează la un tub mic de plastic și la un ac foarte mic. Introduceți acul sub piele și rămâne pe loc câteva zile. Insulina pompează apoi din mașină prin tub în corpul dumneavoastră 24 de ore pe zi. De asemenea, vă puteți administra doze de insulină prin intermediul pompei în timpul meselor. Un alt tip de pompă nu are tuburi și se atașează direct la piele, cum ar fi o capsulă autoadezivă.

O altă modalitate de a utiliza insulina este prin respirație cu insulină sub formă de pulbere dintr-un dispozitiv inhalator în gură. Insulina intră în plămâni și se mișcă rapid în sânge. Insulina inhalatorie este numai pentru adulții cu diabet zaharat tip 1 sau tip 2.

Aceste medicamente ajută la menținerea

Un port de injectare are un tub scurt pe care îl introduceți în țesutul de sub piele. Pe suprafața pielii, un plasture sau un bandaj adeziv ține portul în poziție. Vă injectați insulină în port cu un ac, o seringă sau un stilou injector (pen) pentru insulină. Portul rămâne în loc pentru câteva zile, și apoi înlocuiți portul. Cu un orificiu de injectare, nu vă mai înțepați pielea pentru fiecare injecție—numai atunci când aplicați un nou port.

Este posibil să aveți nevoie de medicamente, împreună cu obiceiurile sănătoase de alimentație și activitate fizică, pentru a vă gestiona diabetul zaharat de tip 2. Puteți lua multe medicamente pentru diabet pe cale orală. Aceste medicamente se numesc medicamente orale.

Majoritatea persoanelor cu diabet zaharat de tip 2 încep tratamentul medical cu metformină NIH pastile de legătură externă. Metformina este de asemenea lichidă. Metformina scade cantitatea de glucoză produsă de ficat și ajută organismul să utilizeze mai bine insulina. Acest medicament vă poate ajuta să pierdeți o cantitate mică de greutate.

Alte medicamente orale acționează în moduri diferite pentru scăderea glicemiei. S-ar putea să fie necesar să adăugați un alt medicament pentru diabetul zaharat după o perioadă de timp sau să utilizați un tratament asociat. Asocierea a două sau trei tipuri de medicamente antidiabetice poate scădea glicemia mai mult decât administrarea unei singure doze.

Pe lângă insulină, sunt disponibile și alte tipuri de medicamente injectate. Aceste medicamente ajută la menținerea nivelului de glucoză din sânge de la a merge prea sus după ce mâncați. S-ar putea să te facă să te simți mai puțin flămând și să te ajute să slăbești. Alte medicamente injectabile nu sunt înlocuitori de insulină. Aflați mai multe despre legătura externă a medicamentelor injectabile noninsulin.

Atunci când medicamentele și schimbările stilului de viață nu sunt suficiente pentru a gestiona diabetul zaharat, un tratament mai puțin comun poate fi o opțiune. Alte tratamente includ chirurgia bariatrică pentru anumite persoane cu diabet zaharat de tip 1 sau de tip 2, și un “pancreas artificial” și transplant de insulte pancreatice pentru unele persoane cu diabet zaharat de tip 1.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here